"Laten we betekenis geven aan woorden die zonder verhalen maar loze termen zijn"


Project Verhalen over agressie 

- Betekenis geven aan de verhalen van de hulpverlener -

Naast het werk voor verschillende opdrachtgevers, werk ik ook aan een eigen project. Aan de hand van jullie verhalen over incidenten, waarbij er sprake was van agressie, krijgt dit project vorm. Ik wil de situaties die indruk op jullie hebben gemaakt, en misschien ook wel op jullie omgeving, onderzoeken en optekenen. Om de verhalen betekenis te geven. 

Veiligheid lijkt een loze term te worden. Verhalen worden niet gedeeld of niet gehoord. Terwijl verhalen zoveel betekenis hebben. Kracht en kwetsbaarheid tonen. Tegelijkertijd of na elkaar. Verhalen moeten gehoord worden. Ze geven betekenis aan het werk. Aan de mens in de zorg. 

Tijdens het project deel ik ook het proces. Noem het een dagboek, logboek of rapportage. Inzicht in mijn observaties, feitjes, ontdekkingen en inzichten gaandeweg het project. Het is immers niet alleen mijn project, maar dat van ons allemaal. Naast dat ik het leuk vind om jullie hierin mee te nemen, is dit proces ook wat het project maakt. Het onderwerp mag aandacht krijgen. De verhalen en betekenis vangen is misschien wel belangrijker dan ze enkel op te schrijven. 

Volg het proces hieronder en via mijn social media (Instagram en LinkedIn). 

Eerste en Tweede fase

De berichten van hulpverleners die hun verhaal willen delen stromen meteen na mijn oproep al binnen. Dat is fantastisch en zegt tegelijkertijd wat over impact van dit onderwerp. Ook is er enige terughoudendheid. 

Lees meer »

Waarom dit project?

Doel is betekenis geven aan de verhalen van hulpverleners. Ik wil de echte verhalen van de hulpverleners delen. Zonder bagatelliseren en zonder opsmuk. Eerlijk, oprecht en zonder een vinger te wijzen. 

Lees meer »

Oproep Verhalen gezocht

Voor dit project ga ik opzoek naar jullie verhalen. Jouw verhaal over een incident waarbij er sprake was van agressie. Een situatie die niet past in het plaatje dat je voor ogen had toen je voor de zorg koos. Die indruk op je heeft gemaakt en misschien ook wel op je omgeving.

Lees meer »