Ervaringen opdrachtgevers en deelnemers

Teamtrajecten

"Er is sprake van een betere samenwerking. Ieders taak en rol is helder en draagt de verantwoordelijkheid. Je bent een spiegel voor velen!"

Teamlid - Verpleegkundig specialist  

"Het team heeft zijn eigen rol en functies weer hervonden waardoor er meer één geheel is ontstaan, wat ten positieve komt voor de cliënt."

Teamlid – verpleegkundige

"Ik heb veel aan je gehad, mede door je openheid, humor en doortastendheid. Het plezier om te werken met verschillende disciplines en voor een moeilijke doelgroep is hervonden. De motivatie om er wat van te maken, voor elkaar, voor de cliënten voor de organisatie bloeit weer op."

Mischa – verpleegkundige

"Ik ben positief over je bijdrage in het team. Ik vind je laagdrempelig in de benadering en volgens mij heb je processen die spelen goed in beeld. Ik vind dat je super helder omschrijft wat er gebeurt in het team en welke benadering helpt. Dat maakt dat ik er zelf ook beter van een afstand naar kan kijken, kan bepalen wat mijn aandeel is en waar er ruimte tot verbetering is."

Iris – psycholoog

"Carla is een enorme meerwaarde voor ons team. Door eerst te levellen met het team krijgt ze al snel het overwicht dat een coach nodig heeft en kan ze ons haarfijn uitleggen waar de verbeterpunten liggen. Het is erg fijn om haar verfrissende, objectieve visie te horen en de feedback ontvangen wij dan ook altijd goed onderbouwd en met de nodige humor. Carla is in staat om ons zelf tot inzichten te laten komen in plaats van ze voor te kauwen voor ons. Voor mij als ervaringsdeskundige is het erg geruststellend dat Carla enorm vanuit het cliëntenperspectief denkt en veel oog heeft voor de bejegening richting de cliënt."

David - Ervaringsdeskundige

Carla is aangesteld om te helpen weer een team van ons te maken. Ze legt uit dat het haar bedoeling is om mee te lopen en mee te kijken op de afdeling. Op die manier krijgt ze een helder beeld van de knelpunten en benodigdheden voor het team en de afdeling. De aanwezigheid van Carla wordt al snel zichtbaar. Ze is aanwezig bij artsenvisites, overdrachten, teambesprekingen, maar ook tijdens heftige situaties met cliënten. Zelfs tijdens de rustige momenten is Carla altijd bereid ons voor de voeten te lopen en te adviseren. Ik heb Carla leren kennen als een betrokken persoon die vrij snel helder heeft wat belangrijk is voor het team. Door de fundering neer te zetten is er rust binnen het team gekomen.”

Ron - Verpleegkundige

"Ik heb erg veel waardering voor wie je bent en hoe je je hebt opgesteld binnen het team. Je open en lieve uitstraling maar ook je duidelijkheid en de manier waarop je met ons meedacht om te kijken hoe dingen bij ons zouden kunnen werken waren heel prettig. Ik vind het echt jammer dat we je niet langer mochten "houden". Dat je niet een echte collega van ons bent geworden. Ik vind het supertof dat jij hebt ervaren wat en wie wij als team willen zijn. Het ligt niet alleen aan ons dat de samenwerking zo goed was, het heeft ook dus alles te maken met hoe je bij ons binnenkwam: gewoon, niet als degene die HET weet."

Dolly - Verpleegkundige

"Dank voor het delen van je expertise met ons ! Een super attente teamCoach ben jij. Dank lieve Carla."

Phylicia - Verpleegkundige

“Door de persoonlijke coaching, naast de teamcoaching, heb ik feedback gekregen die voor mij zeer nuttig is en waardoor ik mijn rol binnen het team verder heb kunnen ontwikkelen.”

Rob - Verpleegkundige


Training

"Bedankt voor je geweldige inbreng binnen de leereenheid 'omgaan met agressie en PTSS'. Je maakt op een hele fijne manier contact met alle studenten en weet op een mooie manier een bijdrage te leveren aan hun leerproces (en ook die van mij)."

Tom - docent ROC FriesePoort

Carla weet tijdens de workshop een sfeer te creëren waarin er ruimte is voor humor (o.a. zelfspot), gelijkwaardigheid en een open cultuur. Ze houdt de sfeer rustig, is gericht op interactie (en juist niet alleen maar zenden) en speelt in op wat er gebeurt. Geen standaard PowerPoint die even door geploeterd wordt. Ze gaat op een prettige manier in op wat de collega’s zeggen en weet ook door te vragen en de goede vragen te stellen.

Henriët - Teammanager Dimence

"Erg vrolijk, info en tips aansluitend op de werkvloer, duidelijke uitleg met goede voorbeelden! Top!"

Rina – ‘t Zuiderstee

"Eindelijk een training met oog voor 'het echte leven'. Geen trucjes die je in de praktijk toch niet gebruikt, maar duidelijke handvatten die direct toe te passen zijn en het vertrouwen dat mijn lijf ook al goede dingen doet en aangeeft."

Cursist - Ambulant hulpverlener

"Je bent een bevlogen trainer, die ook echt veel weet. Ik hoop dat ik je weer eens tref in een training!!"

Jeltje – Verpleegkundige Dimence

"Prima balans tussen theorie - praktijk - humor. Tijd vloog voorbij!"

Cursist - Verpleegkundige

"Mooie ontspannende wijze van training geven met veel ruimte voor humor en relativering. 'Tussen de regels door' informatie vind ik prachtig."

Cursist - Verpleegkundige


Teambuilding

Carla heeft tijdens een teammiddag op leuke wijze de middag geopend in de vorm van een sketch. In de voorbereiding wist ze al snel waar we heen wilden. Dit komt doordat ze een bak aan ervaring heeft in de praktijk, in vele organisaties in de keuken heeft gekeken en ook zelf heeft ervaren hoe het is om te werken in de zorg. Vanaf de start voelt ze als een gelijkwaardige partner en hebben we hetzelfde doel: Er een middag van maken waarin ze wat mee nemen, maar ook veel plezier hebben samen.

Henriët - Teammanager Dimence


Cultuuronderzoek

"Ik vind het mooi hoe Carla zonder vingerwijzen in een half uur een scherpe analyse geeft, maar de toeschouwer zelf de conclusies laat trekken. Met dit verkennende onderzoek heeft Carla ons al volop praktische tips gegeven om direct de samenwerking te verbeteren. Daarnaast heeft ze ook de dieperliggende cultuuraspecten aan het licht gebracht. Dit gaat ons heel goed helpen."

Simon - Veiligheidsadviseur

"Met haar inzet, betrokkenheid en aandacht voor de mensen om haar heen, openen deuren die anders slechts op een kier zouden komen te staan. Mensen voelen zich door haar gehoord nog voor ze zijn uitgesproken."

Diede - Teammanager HIC GGZ

"Ik heb met veel plezier gekeken naar hoe Carla het onderzoek binnen ons team geoperationaliseerd heeft. De politie is niet altijd de makkelijkste organisatie om als extern onderzoeker aan de slag te gaan, maar ze heeft ze toch een paar mooie quotes weten te ontlokken."

Anoniem - Operationeel specialist Politie


Overig

"Authentiek, humor, gestructureerd, aandacht, slim, zorgzame moeder, bedachtzaam, trouw, super enthousiast, gedreven, betrokken, kundig, geduldig, kalm, doelgericht, volhardend."

 

"Moraalridder in de stiltecoupe, onverschillig als je denkt niet gehoord te worden, nukkig als je te moe bent en soms te enthousiast."

Naasten en netwerk