Home » Trainingen

Trainingen

Ondanks dat we agressie en ongewenst gedrag tegenkomen tijdens ons werk betekent het niet dat 'het er maar bij hoort'. Omgaan met agressie of ander ongewenst gedrag is niet altijd even makkelijk. Toch is het belangrijk dat je als hulpverlener wel grenzen stelt aan het ongewenste gedrag van de ander. Voor jezelf, maar ook voor de patiënt.

Ik verzorg trainingen rondom het onderwerp agressie, grensoverschrijdend gedrag en sociale veiligheid. Bij interesse voor een training stel ik deze het liefst op maat samen. Dus schroom niet om contact met mij op te nemen om dit te bespreken. Vanwege mijn jarenlange ervaring komen we vast tot een mooi programma passend bij jouw team of organisatie. Op deze pagina vind je alvast een overzicht van de modules die mogelijk zijn. Ik werk overigens graag samen met Trainingsburo Kies voor Weerbaarheid omdat sommige trainingen beter tot zijn recht komen met twee trainers of met het gebruik van een trainingsactrice.


Modules Training

Spanningsregulatie

Deze module richt zich op de kennis over wat spanning met je lijf doet en hoe je spanning kunt herkennen. Je ontdekt je eigen blauwdruk met betrekking tot spanningsopbouw. Je krijgt concrete tips hoe je jouw lichaam en geest kunt inzetten om spanning werkbaar te houden. 


Persoonlijke Veiligheid

Als je te maken hebt met fysieke agressie of de kans hierop, is het goed te weten hoe je jezelf fysiek kan verweren. In deze module antwoord op de vraag hoe je het beste kunt omgaan met fysieke agressie en hoe je gebruik kan maken van je houding om de situatie te de-escaleren of te voorkomen. 


Verbale Weerbaarheid

Communicatie speelt een grote rol tijdens de verbale training. Toon, mimiek en houding zijn naast communicatieve vaardigheden van belang om de verbale weerbaarheid te vergroten. In deze module aandacht voor confronteren en de-escaleren en wanneer welke techniek in te zetten. Daarnaast wordt er geoefend met de vaardigheden met een trainingsacteur.


Fysieke Teamtechnieken

Op klinische afdelingen wil je als team op een veilige manier ingrijpen als een situatie toch escaleert. Middels fysieke teamtechnieken wordt een onveilige situatie op een humane manier weer veilig gemaakt om daarna het contact weer te kunnen herstellen.


Veiligheidsbeleid 

Naast het voorkomen van en het omgaan met ongewenst gedrag of agressie is het belangrijk aandacht te besteden aan het veiligheidsbeleid. Juiste opvang en nazorg is van groot belang om (extra) trauma te voorkomen. En inzicht in de mogelijkheden en het proces rondom het doen van aangifte kan ondersteunend zijn na een incident.

 

Meer weten? Kijk hier voor meer informatie over de verschillende modules. Of maak een afspraak! Ik neem de mogelijkheden graag met je door.


Workshops

Tijdens een congres of symposium aandacht besteden aan ongewenst gedrag of sociale veiligheid? Het is ook mogelijk mij voor een (interactieve) workshop in te zetten. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Lees verder....


Trainingsactrice

Zelf al docent of trainer en wil je graag iets aan je les of training toevoegen met betrekking tot lastig gedrag of agressie? Als trainingsactrice kan ik een mooie toevoeging zijn op het lesaanbod.

Lees verder....


"Eindelijk een training met oog voor 'het echte leven'. Geen trucjes die je in de praktijk toch niet gebruikt, maar duidelijke handvatten die direct toe te passen zijn en het vertrouwen dat mijn lijf ook al goede dingen doet en aangeeft."

Cursist - Ambulant hulpverlener

"Prima balans tussen theorie - praktijk - humor. Tijd vloog voorbij!"

Cursist - Verpleegkundige

"Mooie ontspannende wijze van training geven met veel ruimte voor humor en relativering. 'Tussen de regels door' informatie vind ik prachtig."

Cursist - Verpleegkundige


Inschrijving in het CRKBO-register is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor BTW-vrijstelling. Ik sta als docent geregistreerd op www.crkbo.nl 

Ik ben tevens erkend trainer bij de Nederlandse Orde van Beroepstrainers www.NOBTRA.nl