Trainingsactrice 

Zelf al docent of trainer en wil je graag iets meer kennis of leermogelijkheden aan je (les)programma toevoegen? Ik kan goed samenwerken en sta graag naast je voor de klas of groep. Dat kan als trainingsactrice of als co-trainer / docent.


Trainingsactrice

Als trainingsactrice ben ik gespecialiseerd in het spelen van een rol binnen leersituaties. Denk aan praktijksimulaties (rollenspellen) bij een training, assessment, coachingstraject of klantonderzoek (bijvoorbeeld als ‘mystery guest’). Als trainingsactrice ben ik dienstbaar aan de cursist, mijn doel is immers dat deze kan leren. Het kunnen geven van gerichte feedback onderscheidt mij als trainingsactrice van een 'gewone' acteur.

Als trainingsactrice ben ik ook dienstbaar aan de trainer. Ik neem kennis en vaardigheden mee om jou als trainer te ondersteunen bij je training of les. Ik kan je aanvullen door het zijn van 'levend lesmateriaal' en zo het intrainen van gedrag mogelijk te maken, tot het volledig samenwerken als co-trainer.

Uiteraard neem ik mijn praktijkervaringen uit de GGZ mee, ook in mijn rol als trainingsactrice. Doel van trainingsactrice

Het doel van mij als trainingsactrice is om bij de cursist een ervaringsmoment te creëren. Een moment waarbij het denken, voelen, handelen en beleven van de cursist bij elkaar komt. De cursist kan zo daadwerkelijk ervaren wat zijn/haar gedrag bij de ander oproept. Hij/zij krijgt de mogelijkheid om bepaald gedrag uit te proberen, leert of zijn/haar manier van communiceren effectief is en krijgt de mogelijkheid om zijn/haar manier van communiceren te perfectioneren.


Manier van spel

Er zijn verschillende manieren van spel mogelijk. Als trainer of docent beslis je, eventueel samen met mij als trainingsactrice welke manier passend is bij de doelgroep, training en/of doel van de praktijksimulatie.

Vormen praktijksimulaties

Als trainer of docent bepaal je welke spelvorm het beste aansluit bij het onderwerp van de training. Dit kan ook in overleg met mij als trainingsactrice. 

Feedback geven

Feedback geven is een belangrijk onderdeel van het werk als trainingsacteur. Ik geef altijd terug wat er goed ging tijdens de simulatie. En geef aandachtspunten mee om het contact effectiever te laten verlopen. Feedback geven kan vanuit verschillende invalshoeken. Uiteraard doe ik dit altijd met respect voor de cursist en diens leerdoel. 


Samenwerken? Of zijn er nog vragen over het werken met een trainingsactrice? Neem gerust contact met me op!


"Bedankt voor je geweldige inbreng binnen de leereenheid 'omgaan met agressie en PTSS'. Je maakt op een hele fijne manier contact met alle studenten en weet op een mooie manier een bijdrage te leveren aan hun leerproces (en ook die van mij)."

Tom - docent ROC FriesePoort


De portretfoto's op mijn site zijn gemaakt door Remke Maris Fotografie