Informatie Presentaties

Presentatie Aangifte / Veilig Publieke Taak

Ondanks dat we agressie en ongewenst gedrag tegenkomen tijdens ons werk betekent het niet dat ‘het er maar bij hoort’. Het is belangrijk dat we als hulpverlener grenzen stellen aan het ongewenste gedrag van de ander. Voor jezelf, maar ook voor de patiënt. Vooral als het een strafbaar agressie/geweldsincident betreft. Toch is het doen van aangifte niet iets waar we snel aan denken of overwegen.

 

Ondanks de vele initiatieven van de afgelopen 20 jaar om het aangifte doen als hulpverlener te stimuleren, is de aangiftebereidheid onder hulpverleners nog altijd erg laag. Om deze aangiftebereidheid te vergroten is het nodig te luisteren naar de drempels die de hulpverlener ervaart, maar ook te kijken naar het proces en hoe we dit samen effectiever en efficiënter kunnen vormgeven.

 

Na het volgen van deze lezing heb je inzicht in de drempels die hulpverleners ervaren bij het doen van aangifte, het belang van het doen van aangifte en wat er nodig is om de meldings- en aangiftebereidheid te vergroten. Ook heb je kennis over het proces en wet- en regelgeving rondom aangifte doen als hulpverlener en wat je morgen al kan doen om het beleid te verbeteren. 

Presentatie Omgaan met grensoverschrijdend gedrag / agressie

Ondanks dat we agressie en ongewenst gedrag tegenkomen tijdens ons werk betekent het niet dat 'het er maar bij hoort'. Omgaan met agressie of ander ongewenst gedrag is niet altijd even makkelijk. Toch is het belangrijk dat je wel grenzen stelt aan het ongewenste gedrag van de ander. Voor jezelf, maar ook voor de ander.

 

Tijdens deze presentatie is er aandacht voor de verschillende soorten agressie / grensoverschrijdend gedrag en welke interventies je kan toepassen. Met handvatten die de volgende dag al meteen toepasbaar zijn, zodat het werk, voor alle betrokkenen, weer wat veiliger wordt.