CATOVA

"Wat de reden van agressie ook is: Het hoort er niet bij, ook niet in de zorg! "


Veiligheid in de Zorg 

Om de veiligheid en het veiligheidsgevoel van hulpverleners blijvend te vergroten is een integrale aanpak nodig met, naast aandacht voor de competenties van de hulpverleners, ook aandacht voor beleid. En deze combinatie heb ik te bieden. 

Veiligheid behoeft een brede aanpak

Je wilt als werkgever dat hulpverleners veilig kunnen werken in een fijne werkomgeving. Hulpverleners worden echter regelmatig geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag, (seksuele) intimidatie en agressie. Dit is helaas niet helemaal uit te sluiten. Geconfronteerd worden met dit gedrag geeft hulpverleners vaak een gevoel van onveiligheid. Dit kan leiden tot spanning en stress, minder plezier in het werk en verzuim.

Middels trainen en coachen van het team, maar ook door het opstellen en uitdragen van een goed veiligheidsbeleid, is het mogelijk de kans op agressie te verkleinen. Zodat er goede, maar ook veilige zorg verleend kan worden. Fijn voor de hulpverlener, maar ook voor de patiënten, het management en de organisatie.

Ik ondersteun hierin graag. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact met me op.


Advies en coaching

Het vergroten van kennis en zelfvertrouwen van het team is het uitgangspunt. Ook het benutten van de eigen mogelijkheden en talenten, het verstevigen van de gezamenlijke taal en verstevigen van het (verpleegkundige) proces.

Lees verder....

Training

Trainingen gericht op omgaan met lastig gedrag, grensoverschrijdend gedrag en agressie. Een training of workshop op maat passend bij de organisatie of het congres. Ook ben ik in te zetten als co-docent of trainingsacteur.

Lees verder....

Blog

Ik schrijf over mijn ervaringen en bevindingen als verpleegkundige, trainer en coach. Over de eerste klap die ik kreeg, over hoe de samenleving naar de ggz kijkt en mijn verbazing hierover. En over beestjes die een cliënt uit de tv zag komen.

Lees verder....


Carla

Ik ben een verpleegkundige die trots is op het vak. En ik wil dat iedere hulpverlener trots is én veilig het werk kan doen.

Voeten in de klei

Ik vind het interessant om binnen alle lagen van een organisatie te kijken naar het onderwerp veiligheid. Het liefst begeef ik mij op de werkvloer. Want je hebt niks aan beleid dat niet gedragen wordt. En om de zorg te verbeteren heb je de hulpverleners nodig. 

"Iets komen implementeren omdat het moet is niet aan mij besteed."

Hulpverleners laten inzien wat zij nodig hebben, naast wat er wellicht moet, en dan samen bouwen of misschien eerst verstevigen: Dat is waar ik goed in ben!

Carla de Bruyn Catova

Of ik nou training geef, hulpverleners op de werkvloer coach, management van advies bedien of als trainingsactrice werk, het belangrijkste vind ik de vertaalslag naar de eigen praktijk. Dat men eventuele veranderingen niet als belastend ervaart, maar als een bijdrage aan goede zorgverlening.


"Ik ben recht voor je raap, mijn onderbouwde mening krijg je uiterst openhartig.
Wel altijd met respect en soms met wat humor."


Meer weten over mij? Zie hiervoor mijn 'Over mij' pagina. Maar tijdens een gesprek leer je mij wellicht beter kennen. Een afspraak maken of bellen kan daarom natuurlijk ook. 


Ervaring opdrachtgevers

"Carla is in staat om ons zelf tot inzichten te laten komen in plaats van ze voor te kauwen voor ons. Voor mij als ervaringsdeskundige is het erg geruststellend dat Carla enorm vanuit het cliëntenperspectief denkt en veel oog heeft voor de bejegening richting de cliënt."

David - Ervaringsdeskundige

“Ik heb Carla leren kennen als een betrokken persoon die vrij snel helder heeft wat belangrijk is voor het team. Door de fundering neer te zetten is er rust binnen het team gekomen.”

Ron - Verpleegkundige

"Carla maakt op een hele fijne manier contact met alle studenten en weet op een mooie manier een bijdrage te leveren aan hun leerproces (en ook die van mij)."

Tom - docent ROC FriesePoort


Opdrachtgevers

Opdrachtgevers Catova

CrKBO NOBTRA Catova